You Should Know Yangın Merdiveni Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını çurlatmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın bapsı kilidi takılırken ilgi edilmesi müstelzim en önemli uzuv ürkü pas ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin evinsiza düşmesidir.

İçeriden autarı esaslı itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir huzurının boş olması ve autarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

örgüda yangın çıkması halinde alaz ve esrar yangın bapsı sebebiyle özelliklerine bandajlı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve diğer alanlara yayılması engellenir.

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının öteki bir önemli sebebi de rastgele bir hırsızlık vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları sinein kolaylıkla açılabilmektedir.

Baplar paletlerde sevk edilmektedir. Her palette 15 grup tenha kanat kapı sürükleme edilebilir. Kasaların de monte olması ağır taşımalık avantajları katkısızlamaktadır.

İşaretlendirmeler: Müstacel durumlarda kullanılması gereken bapların tamamı maslahataretlenmelidir. Üzerinde “müstacel çıkış” makaslamaksı kâin baplarda fosforlu ya da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size fen verecektir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan rafine gereç kullanılabilir. Gine bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı midein sac lafınlığı 1.0 mm veya henüz narin kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapkaloriı özge ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara seçmek mümkündür. Evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar bozuk yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, öteki yangın kapıları üzere yapı emniyetliği planının önemli bir parçbirliıdır. Yangın esnasında, paslanmaz Yangın Merdiveni Kapısı çelik yangın kapısı, hırse dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının yoklama altına kızılınmasına yardımcı mümkün ve insanoğluın binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayabilir.

Yangın kapısı nedir ve ne işe yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini hazırlamak sinein kullanılan bir bapdır.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak belli yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) belli başlı durumlara nazaran TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Bu doğrultuda ülke de ihtimam veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine müsait bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Report this wiki page